X

Czego szukasz?

Zupa kimchi. Doskonałe źródło bakterii Acidophillus.

Zupa kimchi

Wzmacniaj odporność organizmu.

Składniki

  • kimchi (kiszona kapusta pekińska na ostro)
  • migdały

Przygotowanie

Migdały zamoczyć w wodzie na 4 godziny, obrać ze skórki. Do blendera włożyć migdały i kimchi, zmiksować. Podawać z krakersami.

Walory terapeutyczne

Kimchi to wspaniałe źródło bakterii Acidophillus, które kochają środowisko kwasowe i naturalnie żyją w zdrowym ludzkim jelicie grubym. Wiele z chorób ma swój początek właśnie tam kiedy to naturalny balans przyjaznych nam bakterii zostaje naruszony i zaczynają namnażać się drożdżaki i mikroorganizmy chorobotwórcze, przyczyniając się do zmniejszonej odporności organizmu i wielu niebezpiecznych schorzeń.

Acidophillus swoją obecnością wypycha te niekorzystne dla nas mikroby, dostarcza nam wielu ważnych składników pokarmowych, witamin z grupy B (włącznie z witaminą B12) i pomaga w utrzymaniu czystości organu. Polecam tę zupę jako wytrawne śniadanie dla poprawy pracy jelita grubego i ogólnej odporności organizmu.

Udostępnij!