
Zupa kimchi
Wzmacniaj odporność organizmu.
Składniki
- kimchi (kiszona kapusta pekińska na ostro)
- migdały
Przygotowanie
Migdały zamoczyć w wodzie na 4 godziny, obrać ze skórki. Do blendera włożyć migdały i kimchi, zmiksować. Podawać z krakersami.
Walory terapeutyczne
Kimchi to wspaniałe źródło bakterii Acidophillus, które kochają środowisko kwasowe i naturalnie żyją w zdrowym ludzkim jelicie grubym. Wiele z chorób ma swój początek właśnie tam kiedy to naturalny balans przyjaznych nam bakterii zostaje naruszony i zaczynają namnażać się drożdżaki i mikroorganizmy chorobotwórcze, przyczyniając się do zmniejszonej odporności organizmu i wielu niebezpiecznych schorzeń.
Acidophillus swoją obecnością wypycha te niekorzystne dla nas mikroby, dostarcza nam wielu ważnych składników pokarmowych, witamin z grupy B (włącznie z witaminą B12) i pomaga w utrzymaniu czystości organu. Polecam tę zupę jako wytrawne śniadanie dla poprawy pracy jelita grubego i ogólnej odporności organizmu.