X

Czego szukasz?

O mnie
zapraszam Cię do przygody z żywieniem terapeutycznym

Zapraszam do przygody z żywieniem terapeutycznym

Pomogę Ci sięgnąć po to, co naturalne i zdrowe.

ChefIrek – szef kuchni terapeutycznej

Jestem kucharzem terapeutą, fizjologiem przewodu pokarmowego, kucharzem, którego najważniejszym narzędziem pracy jest znajomość i zrozumienie fizjologicznych i biochemicznych procesów trawienia oraz znajomość składników spożywczych i pokarmów nieszkodliwych, terapeutycznych, pokarmów pochodzenia roślinnego, żywych oraz wspomagających życie.

Praktykuję tzw. Żywienie Terapeutyczne – koncept, który jest efektem doświadczenia nabytego na różnych kontynentach. Uczyłem się od szamanów, zielarzy, bioterapeutów, lekarzy i profesorów na całym świecie. Studiowałem na Akademii Rolniczej we Wrocławiu, na Universita di Ferrara w Italii oraz City University of New York w USA.

W Nowym Jorku pracowałem jako kucharz terapeuta w słynnej restauracji „Jubb’s Longevity”. Tam, u boku genialnego Davida Jubb, krystalizowały się teoria i praktyka „Żywienia Terapeutycznego”.

Restauracja – miejsce odnowy biologicznej przewodu pokarmowego i całego ciała


W poszukiwaniu bezpiecznych metod terapii i cudownych ziół przebyłem cały świat, od Europy przez Nowy Jork, Południową Amerykę do Nowej Zelandii i Australii. Moi klienci to znani aktorzy, politycy, biznesmeni i zwyczajni ludzie z całego świata. Każdy z nich przychodzi, by zrewitalizować i odmłodzić organizm oraz odzyskać optymalny stan zdrowia.

Pomogę Ci zrozumieć, na czym polega holistyczne podejście do zdrowia, tak by skutecznie chronić organizm przed chorobami i przedwczesnym starzeniem. Na moim blogu znajdziesz wiele darmowych porad, dzięki którym konsekwentnie zaczniesz budować dobre nawyki żywieniowe.

Żywienie terapeutyczne to holistycznie działający system

Podobnie jak życie, które jest całokształtem naszych świadomych działań.

Żywienie terapeutyczne
Przygotowałem dla Ciebie „recepty żywieniowe”, które – mam nadzieję – będą dla Ciebie inspirujące. Chcę, aby moje przepisy zachęcały Cię do analizowania i przygotowywania przemyślanych zdrowych posiłków. W żywieniu terapeutycznym chodzi przede wszystkim o wyjście ze sztywnych schematów i reguł, które często przez dekady pielęgnujemy, wpadając nierzadko w wyrzuty sumienia.

Jedzenie nie może  być źródłem negatywnych emocji. Każdy organizm jest indywidualny i ma indywidualne potrzeby. Nie wpadaj w żywieniowe pułapki, wybieraj świadomie.