
Zupa Kimcheese
Składniki
- Kimchi (kiszona kapusta pekińska na ostro)
- Migdały
Przygotowanie
Migdały zamoczyć w wodzie na 4 godziny, obrać ze skórki. Do blendera włożyć migdały i kimchi, zmiksować. Podawać z krakersami.
Walory terapeutyczne
Kimcheese to wspaniałe źródło bakterii Acidophillus, które kochają środowisko kwasowe i naturalnie żyją w zdrowym ludzkim jelicie grubym. Wiele z chorób ma swój początek właśnie tam kiedy to naturalny balans przyjaznych nam bakterii zostaje naruszony i zaczynają namnażać się drożdżaki i mikroorganizmy chorobotwórcze przyczyniając się do zmniejszonej odporności organizmu i wielu niebezpiecznych schorzeń. Acidophillus swoją obecnością wypycha te niekorzystne dla nas mikroby, dostarcza nam wielu ważnych składników pokarmowych, witamin z grupy B włącznie z witaminą B12 i pomaga w utrzymaniu czystości tego tak istotnego organu. Polecam Kimcheese jako wytrawne śniadanko dla poprawy pracy jelita grubego i ogólnej odporności organizmu.