X

Czego szukasz?

Zupa z kimchi. Doskonałe źródło bakterii Acidophillus.

Zupa z kimchi


Składniki

  • kimchi
  • mniszek lekarski
  • awokado
  • natka pietruszki
  • szczypiorek
  • sól kamienna
  • ciepła przegotowana woda

Przygotowanie

Wszystkie składniki kroimy i wkładamy do talerza, zalewamy ciepłą wodą.

Walory terapeutyczne kimchi

Kimchi to wspaniałe źródło bakterii Acidophillus, które kochają środowisko kwasowe i naturalnie żyją w zdrowym ludzkim jelicie grubym.

Wiele z chorób ma swój początek właśnie tam, kiedy to naturalny balans przyjaznych nam bakterii zostaje naruszony. Zaczynają namnażać się drożdżaki i mikroorganizmy chorobotwórcze, przyczyniając się do zmniejszonej odporności organizmu i wielu niebezpiecznych schorzeń.

Acidophillus swoją obecnością wypycha te niekorzystne dla nas mikroby. Dostarcza nam wielu ważnych składników pokarmowych, witamin z grupy B (włącznie z witaminą B12) i pomaga w utrzymaniu czystości tego tak istotnego organu, poprawia pracę jelita grubego i ogólną odporność organizmu.

Dzięki akcji przeciwzapalnej i antyoksydacyjnej awokado wykazuje właściwości antynowotworowe, ponieważ nowotwory występują zawsze w towarzystwie stanów zapalnych i wysokiej aktywności wolnych rodników. Awokado redukuje stres oksydacyjny w zdrowych komórkach ciała a w komórkach nowotworowych go zwiększa przyspieszając tym samym ich śmierć.

Udostępnij!