X

Czego szukasz?

Składniki

  • Mleko z orzechów
  • Masło kokosowe
  • Syrop klonowy
  • Spirulina
  • Chlorella
  • Galaretka z glonów irish moss (lub agar)
  • Lecytyna słonecznikowa
  • Borówki amerykańskie lub czarne jagody
  • Sól kamienna nierafinowana

Przygotowanie

Emulsyfikacja: tłuszcze, lecytyna i trochę mleka orzechowego, następnie resztę produktów wkładamy do blendera i miksujemy.

Walory terapeutyczne

Owoce są doskonałym źródłem fitoflawonoidów, witamin i minerałów rozpuszczalnych w wodzie i w tłuszczach, dzięki tłuszczowi zawartemu w mleku, zwiększamy przyswajalność witamin rozpuszczalnych w tłuszczach. Orzechy są niesamowitym źródłem prawie wszystkich potrzebnych minerałów i witamin: tiamina, witamina B6, żelazo, mangan, magnez, fosfor, potas, cynk. Zawierają też kwasy tłuszczowe Omega 3, wartościowe białko roślinne i błonnik, witaminę E- będącą silnym antyoksydantem, kwas foliowy, magnez i selen. Taki koktajl jest również wspaniałym źródłem strukturalnej, bio-przyswajalnej, żywej wody. Chlorella i spirulina są źródłem ponad 70 substancji o wysokim znaczeniu biologicznym dla organizmu człowieka. Posiadają wyjątkowo bogate spektrum substancji odżywczych: niezbędne aminokwasy, nasycone i nienasycone kwasy tłuszczowe, liczne cenne witaminy, minerały i pierwiastki śladowe, mają bardzo dużo wit. B12 oraz są doskonałym, najbogatszym znanym źródłem chlorofilu.

Udostępnij!