X

Czego szukasz?

Kimchi - pyszna pasta do dań i przekąsek

Kimchi


…czyli pyszna pasta bogata w glutation!


Składniki

  • Migdały bez skóry – namoczonych w wodzie przez 4 godziny
  • Kimchi – kiszona w Koreańskim stylu kapusta pekińska

Przygotowanie

Obrane migdały i lekko odsączone Kimchee wkładamy do blendera i przy użyciu popychacza blendujemy przez około 3 minuty. Gotowy Kimchi można przyprawić natką kolendry i posiekaną rzodkiewką. Serwować na krakersach jako przekąskę albo do budowania surowych Lasagne. Resztę przekładamy do słoiczka i przechowujemy w lodówce.

Walory terapeutyczne

To doskonały przepis na uzupełnienie naszych zasobów Glutationu. O tym, jak ważny jest Glutation w naszym ciele, możecie przeczytać tutaj . Natomiast powyższy przepis to dobry sposób na naturalne zwiększenie jego poziomu w naszych komórkach. Już niespełna 100 gram surowych migdałów zwiększa poziom Glutationu komórkowego o 16%.

Udostępnij!