
Kimcheez – pyszna pasta bogata w glutation
Składniki
- Migdały bez skóry 200g – namoczonych w wodzie przez 4 godziny
- Kimchee 200g – kiszona w Koreańskim stylu kapusta pekińska
Przygotowanie
Czas 20 minut na obranie migdałów, 3 minuty blendowanie. Obrane migdały i lekko odsączone Kimchi wkładamy do blendera i przy użyciu popychacza blendujemy przez około 3 minuty. Gotowy Kimcheez można przyprawić natką Kolendry i posiekaną rzodkiewką. Serwować na krakersach jako przekąskę albo do budowania surowych Lasagni. Resztę przekładamy do słoiczka i przechowujemy w lodówce.
Walory terapeutyczne
Przepis na uzupełnienie naszych zasobów Glutationu. O tym jak ważny jest Glutation w naszym ciele możecie przeczytać tutaj a tutaj podaję przepis na naturalne zwiększenie jego poziomu w naszych komórkach. Już niespełna 100 gram surowych migdałów zwiększa poziom Glutationu komórkowego o 16%.